CooltCluj #18 – Evenimente culturale
Săptămâna 25 noiembrie-1 decembrie 2024 | Ghidul evenimentelor culturale din Cluj
Ai băut vin fiert anul ăsta? Vezi mai jos câteva motive să ieși din casă zilele viitoare, numa’ bune de asezonat cu vinul fiert și mirosul de scorțișoară. M-a bucurat mult să văd spectacole așa diverse, expoziții așa faine și concerte unul și unul. Vine Apocalyptica la Cluj și ne-aduce Metallica. Și a început și sezonul Luminii. 😍
Mai vreau să-ți spun ceva: pe măsură ce aflu și de alte evenimente, le adaug în articolul de pe site. Deci mai verifică aici pe parcursul săptămânii, există posibilitatea să mai apară unele noi.
Luni, 25 noiembrie
✨ Lights On Romania 2024 - Ediția 7 - The Other Christmas Market până în 8 decembrie pe str. Mihai Kogălniceanu. Dincolo de instalații de lumină, evenimentul va oferi publicului motive suplimentare de a petrece timpul afară, în aer liber, într-o zonă nouă a orașului care nu are un vad comercial. 30 de căsuțe similare celor găsite în târgurile de profil din această perioadă vor anima întreaga zonă, transformând-o în ceea ce putem numi Celălalt Târg de Crăciun.
🖼️ Ca simpla respirație | Expoziție de Flaxiu Rogojan și Ana-Maria Deliu între orele 10 și 17 până în 1 decembrie la La Cave | Institutul Francez. În imensitatea spațiului cosmic, Flaviu Rogojan relatează călătoria unei micuțe sonde spațiale trimise pe o orbită similară cu cea a Pământului în jurul soarelui, cu care NASA a pierdut legătura în 2013. Îmbinând ficțiunea speculativă cu date istorice, lucrarea video aduce în discuție legătura dintre observația umană a corpurilor cerești și istoria colonială a instrumentelor de măsurare a timpului, a căror linearitate perturbă ritmurile naturale sau le frânge pe cele care-i diferă. Departe, în adâncul spațiului, dincolo de orice contact, se întrevede însă o nouă posibilitate de viață a sondei spațiale.
🎥 Fotografii însângerate (cu bilet) de la ora 18:00 la Cinema ARTA. Pogromul evreilor de la Iași din 1941 ca urmare a intrării României de partea Germaniei în Al Doilea Război Mondial rămâne un subiect nepermis de puțin explorat, deopotrivă în cultura și societatea românească. „Fotografii însângerate” își propune, așadar, ca prin valența documentaristică a cinemaului să cerceteze evenimentele din 1941, pornind de la fotografiile realizate de oficialii români și germani, care au putut astfel să raporteze la nivel politic umilirile, răpirile, torturile, crimele la care au fost supuși evreii ieșeni de către autoritățile române, în conformitate cu ideologia antisemită.
🎶 Gala cântecelor de munte (pe bază de contribuție) de la ora 19:30 la Kârciuma The Public House & Taste.
🎭 Wonders of Transylvania • spectacol în cadrul programului comun Coleg / Kolléga (cu bilet) de la ora 20:00 la REACTOR. O companie de teatru româno-maghiară pune în scenă un spectacol despre „Minunile Transilvaniei” în cadrul unui proiect european. O regizoare de la Budapesta e invitată să participe în producție, dar ceea ce inițial părea un proces promițător întâlnește pe parcurs o serie de obstacole. Povestea unei istorii și unor valori culturale comune se dovedește mai dificil de spus decât se aștepta echipa, iar politica, bolile și evenimente de forță majoră formează un lung lanț de ghinion la care trebuie să își adapteze atât spectacolul, cât și propriile idei.
Marți, 26 noiembrie
🎥 Talpă și apă (cu bilet) de la ora 18:00 la Cinema ARTA. Tibi Ușeriu, Corneliu Buliga, Eva Hochbauer, Toma Coconea și alți cinci alergători de anduranță pornesc din nord spre Dunăre, pe Via Transilvanica, cel mai lung și frumos traseu neîntrerupt din România, proaspăt amenajat. 1.400 de kilometri, peste 30.000 m. diferență de nivel, în 25 de zile. Multe se vor întâmpla între aceste două borne care cuprind o țară (Putna-Drobeta) și zece motive pe zi pentru abandon: amenințarea urșilor și a câinilor de stână, rătăciri în noapte, alergări fără oprire pe soare și pe ploaie, până se jupoaie pielea, cad unghiile și toate măștile. Niciunul dintre participanți nu e finalist garantat. Toți știu că suferința e inevitabilă. (am citit numai de bine despre el)
📖 Ruxandra Cesereanu la Book Corner (eveniment gratuit) de la ora 18:30 la Librarium Book Corner. Lansare de carte și sesiune de autografe: Regii gunoaielor. Invitați: Codruța Simina, Alex Goldiș și Doru Pop. „Ce mai înseamnă astăzi a fi patriot? Ce mai înseamnă patriotismul? A-ți iubi țara cu luciditate, nu orbește. A o grădinări rațional, nu pasional și coleric. Pentru mine, patriot este mai cu seamă cel care vede viciile țării sale și încearcă să le corecteze cu scalpelul unui chirurg etic. Ar fi prea simplu ca patriot să fie doar cel care își iubește țara pur și simplu: te naști cu acest simțământ sau nu. (Ruxandra Cesereanu)
🎭 Sărbătorile vin, fă-mă să uit puțin - Teatru muzical de Crăciun (cu bilet) de la ora 19:00 la Stația Teatru/Muzical. Privați de actualizatul simbol magic al Crăciunului, membrii familiei Roșca, Aristina și Alin, își regăsesc speranța că vor putea să-și păstreze locuința de îndată ce soarta le surâde prin câștigarea unui concurs inițiat de o celebră companie de televiziune. Starurile emisiunii vizitează căminul protagoniștilor pentru a le oferi alinarea necazurilor, dar și pentru a filma mult așteptatul final al celei mai urmărite telenovele a momentului, alături de aceștia. Cât de departe sunt dispuși Aristina și Alin să meargă pentru a-și plăti datoriile, respectiv pentru a satisface cerințele conținutului pe care industria mizează, la rândul ei, cu scopul de a întâmpina așteptările audienței?
🎶 Concert simfonic (eveniment gratuit) de la ora 19:00 la Auditorium Maximum. Alături de Orchestra Simfonica a Asociația Gather Through Music și a Dirijorului Malicski Krisztián.
🎭 Față-verso. O poveste de teatru cu Roxana Croitoru (cu bilet) de la ora 19:00 la Teatrul Național Cluj. A patra ediție a spectacolului-eveniment „Față-Verso. O poveste de teatru” o va aduce în lumina reflectoarelor pe Roxana Croitoru, critic de teatru și secretar literar timp de patru decenii la Teatrul Național Cluj. Vom parcurge împreună o parte din traseul ei profesional, dezvăluind povești nespuse din culisele spectacolelor de renume ale teatrului clujean.
🎶 Apocalyptica plays Metallica (cu bilet) de la ora 19:30 la FORM Space. În mai 1996, Apocalyptica lansau albumul de debut ”Metallica by four cellos”, o adevărată operă rock care a schimbat peisajul muzical al următorilor 20 de ani. Finlandezii oferă o abordare unică a hiturilor celei mai mari trupe de rock din lume, Metallica. În plus, Apocalyptica si-au creat propriul stil și o carieră încununată de succes si de milioane de albume vândute în jurul lumii.
🎭 0 grade cu soare (cu bilet) de la ora 20:00 la Centrul de Creație Maidan. Când mergi la teatru, prea puțin contează cel de lângă tine. Ești acolo ca să urmărești povestea de pe scenă din intimitatea ta de spectator. 0 grade cu soare este o experiență culturală unică deoarece se adresează direct și simultan unor oameni care nu comunică între ei decât arareori: auzitorii și surzii. Ce se întâmplă când o femeie auzitoare și un surd se iubesc? Parcurg anotimpurile iubirii la fel ca noi ceilalți? Teatrul și iubirea sunt aventuri ale cunoașterii iar spectacolul nostru deschide urechile ale celor care vor să audă.
😊 Stand-up Comedy Open Mic (intrare liberă) de la ora 20:00 la Flying Circus. Cu: Diana Malutan și Claudiu Toderici.
🎥 Taxi Driver - CultClassics (cu bilet) de la ora 20:00 la Cinema ARTA. Plasat într-un New York în decădere morală după Războiul din Vietnam, filmul îl urmărește pe șoferul de taxi și veteran al Marinei, Travis Bickle (Robert De Niro), în timp ce lucrează noaptea în oraș. În deteriorarea stării sale mentale, Travis se aruncă într-o misiune de răzbunare în Manhattan. (ah, ce mi-a plăcut filmul ăsta)
Miercuri, 27 noiembrie
🖼️ Ryszard Kaja: „Plakat - Polska”. Expoziție de afiș polonez contemporan între orele 10 și 17 la Muzeul de Artă. „Pânza brodată din bucătărie (bucătăria bunicii, n.n.) cu titlul POLSKA, cu textul «Nimeni nu te iubește atât de mult ca mine», este cheia înțelegerii ideii care stă la baza întregii serii de afișe care descriu Polonia. Patria din afișele seriei Polska e de gen feminin și putem folosi cu încredere termenul de Patrie-mamă pentru a descrie seria Plakat–Polska. Nu avem aici steaguri, bătălii, victorii sau martirii. Călătorim prin Polonia de parcă nu ar exista o altă lume cu care trebuie să ne comparăm și să concurăm. Frumosul poate fi remarcat, uneori, și în lucruri neînsemnate. (Krzysztof Marcinkiewicz)
🎥 Kafka 100 | Perspective noi | Proiecții de film, discuții, benzi desenate (cu bilet) de la ora 17:00 la Cinema ARTA. Cu ocazia aniversării a 100 de ani de la moartea lui Franz Kafka, vom explora pe 27 noiembrie influența lui Kafka asupra literaturii și artei prin proiecții de film, o prezentare de benzi desenate inspirate din operele sale și discuții care subliniază relevanța sa atemporală. Evenimentul oferă o incursiune în lumea „kafkiană,” unde absurdul întâlnește realitatea. Invităm publicul să descopere universul fascinant al lui Franz Kafka și perspectiva sa unică asupra omului și societății.
📖 Lansare de carte: Reactor 10 @ Cluj / Book Corner Librarium (eveniment gratuit) de la ora 18:00 la Book Corner Librarium. Volumul „Reactor 10” nu este doar o celebrare a unui deceniu de activitate, ci folosește prilejul împlinirii a 10 ani pentru a analiza teme și practici recurente, aflate sub semnul unei chestionări continue, care exprimă adesea nevoia unei schimbări sistemice în sectorul cultural. Publicația își asumă, de asemenea, funcția de a formula intenții de viitor, enunţate individual sau adoptate unanim de colectivul din jurul spațiului Reactor de creație și experiment. Vor prezenta: Ioana Hogman, Petro Ionescu, Oana Mardare, Dragoș Mușoiu, Doru Taloș. (mă bucură mult evenimentul ăsta, mai ales că vom putea răsfoi munca de 10 ani a unor oameni dedicați artei și culturii)
🎶 Concert Evergrey, Klogr și Virtual Symmetry (cu bilet) de la ora 19:00 la FORM Space.
🎥 Avanpremieră cu intro gong: Cântecele Pământului / Songs of Earth (cu bilet) de la ora 19:30 la Cinema Victoria. Vezi în avanpremieră un film de o sensibilitate aparte, poetic și hipnotizant care te poartă în fiordurile din Norvegia, pe urmele unui tată care își cheamă fiica adultă să-l urmeze într-o călătorie prin natura maiestuoasă. Undeva într-o vale din fiordurile Norvegiei, un tată își cheamă fiica adultă să-l urmeze într-o călătorie prin natura maiestuoasă care-i înconjoară, reamintindu-și de generațiile care i-au precedat. Sunetele pământului se armonizează pentru a crea muzică în această călătorie uluitoare.
Joi, 28 noiembrie
📖 Lansare de carte: Sutta, de Florentin Popa (eveniment gratuit) de la ora 18:00 la Casa Hintz. O liniște nouă se așează peste vechile hărți ale poeziei odată cu acest volum, o înțelegere serenă, întoarsă și către sine, și către lume - către greul care a izgonit căldura și a aclimatizat cinismul. E o carte a ciclurilor și ritmurilor, revelatoare și autorevelatoare, o curajoasă carte a schimbării și a apropierii. În fond, sutta e cronica în formă fixă a drumului dur de la placiditate, la emoție (Alina Purcaru). Florentin Popa (n. 1989) - poet, traducător , performer ambient electronic / spoken, căutător prin lucruri vechi și de lucruri noi. A publicat volumele Trips, heroes, and love songs (2013), Efrafa (2017), Dezintegrare (2021) și Sutta (2024).
🎥 Proiecție Shara (2003), r. Naomi Kawase (cu bilet) de la ora 18:00 la Cinema ARTA. În Shara / Sharasōju, unul dintre fiii unei familii dispare, dar nu primim nicio explicație: timpul trece, căci asta știe să facă, iar tragedia se sublimează în obișnuitul senin al existenței, fără să o părăsească, rămânând acolo ca toate lucrurile amare peste care trebuie să trecem, dar pe care nu le uităm. În plină pregătire pentru un festival, tatăl Taku, mama Reiko și fiul rămas Shun se confruntă cu trecutul, gândindu-se la viitor.
🗿 UAU Workshop - Going Inside (cu plată) de la ora 18:30 la UAU (Piața 1 Mai 4-5). Un atelier de ceramică este mai mult decât o simplă întâlnire. Mai precis, este o serie de întâlniri, unite sub aceeași semnificație. Esențiale și decisive, toate se rezumă la întâlnirea cu sine. Nu este întotdeauna ușoară, nici măcar neapărat „cea mai bună”. Totuși, cu siguranță, este cea mai autentică. În timpul acestui atelier vei căuta și explora, vei trăi experiențe și experimente. Dar rezultatul nu este obiectul ceramic pe care cu siguranță îl vei crea. Rezultatul va fi evoluția ta, descoperirea de sine și împlinirea personală.
🎭 Capul de rățoi (cu bilet) de la ora 19:00 la Teatrul Național Cluj. Inspirată din ștrengăriile adolescentine ale lui George Ciprian, piesa Capul de rățoi a fost considerată, la momentul premierei din 1940, o încununare a literaturii dramatice naționale, aflată la intersecția dintre farsă și teatru burlesc, însă totodată într-o categorie proprie, despre care mulți credeau că anticipează o nouă direcție în comedia autohtonă. Această intuiție s-a dovedit corectă, iar capodopera lui Ciprian este plasată, astăzi, în ascendența teatrului absurdului și a dramaturgiei ionesciene.
🎶 Omul cu șobolani - Lansare single (cu bilet) de la ora 19:00 la FORM Space.
😊 BAC-ul la Stand-up (cu bilet) de la ora 19:30 la Flying Circus. Participanții vor urca pe scenă și vor primi subiecte exact ca la proba orală la BAC, după care vor face pe loc un număr de stand-up pe acel subiect. La final, vine examinatorul și își dă cu părerea, iar tu vei avea ocazia să le dai note.
🎭 Orizontul evenimentelor (cu bilet) de la ora 20:00 la REACTOR. Într-un viitor apropiat închipuit, marcat de accelerarea ireversibilă a crizelor globale, o reformă culturală lentă și neoficială transformă mai multe teatre în laboratoare de cercetare hibridă. Acțiunea spectacolului are loc câţiva ani mai târziu, într-unul din aceste spații convertite, când foştii performeri se întâlnesc cu efectele neașteptate ale propriei munci. Este incert dacă în perimetrul definit al spaţiului tocmai se instalează încă o criză şi de ce fel de răspuns are nevoie. (un spectacol pe care îl înțelegi pe deplin dacă îl vezi de mai multe ori)
🎥 Trei kilometri până la capătul lumii, proiecție specială + discuție (cu bilet) de la ora 20:00 la Cinema ARTA. Adi, un adolescent de 17 ani, își petrece vara în satul său natal din Delta Dunării. Într-una din seri este atacat pe ulița satului, iar de a doua zi lumea îi este dată peste cap. Părinții nu-l mai pot privi ca înainte și liniștea aparentă a satului începe să se sfărâme.
🎶 Toulouse Lautrec | Lansare Album - ULTRATONIC (cu bilet) de la ora 21:00 la Atelier Cafe. Toulouse Lautrec sunt o amintire a Micului Paris în anii 2000, sunt o fotografie alb-negru a unui cadru de film "back to the future" în care actorul folosește o cheie de 16". Toulouse Lautrec au împrumutat din personalitatea pictorului și au răspândit-o pe undele radiourilor și pe scenele țării. Ei sunt și au rămas patru băieți care cântă la chitări și tobe și se reinventează deja de 15 ani. Au 5 albume, zeci de melodii în topuri, zeci de videoclipuri, nenumărate concerte în circa șapte țări și șapte mări, din ce își aduc aminte.
Vineri, 29 noiembrie
📖 20% reducere la toate cărțile din librăria Humanitas Cluj de la ora 16 până la 20.
🗺️ Călătorii digitale | Voyages Numériques | Digital journeys 2024 (eveniment gratuit) de la ora 18:00. Conceput ca un traseu de explorare prin oraș, evenimentul vă invită să descoperiți artele digitale în toate formele lor, pe parcursul unui weekend, într-o varietate de spații culturale. Realizată în strânsă colaborare cu Scopitone, unul dintre cele mai inovatoare festivaluri de arte digitale din Franța, ediția 2024 a Călătorii digitale va prezenta lucrările a 20 artiști francezi, români, și de alte naționalități, reuniți în jurul temei insurecției, văzută ca o explorare a fațetelor poetice, ecologice și politice ale revoltei.
🎭 DISNEILEND (cu bilet) de la ora 19:00 la Centrul de Creație Maidan. Pornind de la faptele din viața reală a unui deținut din România, regizorul spectacolului Disneylend, împreună cu actorii și dramaturgul, au creat o poveste pe care, urmărind-o, spectatorii vor parcurge un adevărat carusel de senzații și de emoții. Finalul surprinzător îi va lăsa cu întrebări fundamentale legate despre etichetele pe care le punem oamenilor, de distanțele care ne despart și de umanitatea care ne apropie.
🎭 Dragostea durează opt ani (cu bilet) de la ora 19:00 la Casa de Cultură a Studenților. „Dragostea durează până când unul dintre parteneri își amintește unde a pus lista cu defectele celuilalt”. O comedie cu mult haz, ironie și realism romantic, unde nimic nu este ce pare, iar iubirea e tratată ca o glumă… serioasă. Într-o seară rece de aprilie, Adina și Radu, un cuplu cu „vechime” de opt ani, încearcă să-și sărbătorească aniversarea… fără a se omorî reciproc! Își instalează cortul și speranțele la malul mării, dar vântul nu e singurul care le tulbură planurile. Se ceartă, se împacă, suspină și trec cu ușurință de la agonie la extaz. Când în scenă intră Artistul, un pictor boem cu un spirit liber cât plaja pustie, povestea o ia razna.
🎭 Răpire (cu bilet) de la ora 19:00 la Cinema Florin Piersic de la ora 19:00 la Cinema „Florin Piersic”. Spectacolul „Răpire” se naște din nevoia de a râde de sine, de aproapele și de adversitatea care ne înconjoară. Când cei care trebuie să aibă grijă de bunăstarea noastră ne fură și ne ignoră, nu mai ramane nimic de făcut decât să luăm măsuri în acest sens.
🖼️ Remaining Space Available // Digital Journeys 2024 de la ora 19:00 la MATCA artspace. Expoziția Remaining Space Available explorează spațiul necunoscut ca ecou al unui loc sau timp inaccesibil. Publicul este invitat să interacționeze cu lucrări în diferite medii – realitate virtuală, sunet și imagine. Întâlnirea cu lucrăriile evocă vastitatea cosmică, amprenta trecătoare a comunismului românesc sau provoacă sentimentul de împlinire al descoperirii. Program de vizitare: Sâmbătă 30 Noiembrie & Duminică 01 Decembrie - între orele 18.00 - 21.00. Duminică, 01 Decembrie, de la ora 18 va avea loc un tur ghidat în expoziție.
🎭 Mașiniștii (cu bilet) de la ora 19:00 la Teatrul Național Cluj. Comedia Mașiniștii, montată de Dragoș Pop în premieră națională, spune povestea unor profesioniști ai scenei, pe care însă publicul nu i-a zărit niciodată. Doi mașiniști (Sorin Misirianțu și Ovidiu Crișan), prinși în rutina precipitată de dinaintea unui spectacol, încep să se joace de-a teatrul, ajungând, pe scena fără public, să chiar facă teatru și, până la urmă, să își reevalueze în mod autentic existența, limitările și potențialul ratat.
🎭 Sub apă (cu bilet) de la ora 20:00 la REACTOR. O femeie nu știe să facă pluta. Încercările ei de a rămâne la suprafață o poartă printr-un mediu fluid al amintirilor, unele distorsionate, altele imaginate. Singurătatea e spartă de patru voci care oscilează între compasiune și sabotare. Fricile se depun în straturi de intensități și consistențe diferite. Aproape întotdeauna există cel puțin o luminiță aprinsă. „Am scris despre frici, care capătă relief și transparențe – ca niște pârâiașe fisurând un perete de calcar. Despre ecourile Sudului meu și ale Caloianului. Despre viață, în care te arunci fără să știi să înoți. Și te tot înveți: că ai un corp, o familie, o voce, mai multe – prietene și străine, în același timp. Am scris despre ea. Despre lumea văzută prin straturi de neîncredere, frustrare, autopuniție, spaime, ca prin apă” – Ioana Toloargă, autoarea textului. (m-aș mai duce, cel mai probabil te vei regăsi și tu)
🎶 Subcarpați (cu bilet) de la ora 20:00 la FORM Space.
🎭 Ferma animalelor (cu bilet) de la ora 20:00 la Teatrul Maghiar. Publicat în 1945, romanul satiric Ferma animalelor de George Orwell este de fapt o alegorie și o critică la adresa Uniunii Sovietice staliniste. Într-un context mai larg, romanul explorează modul în care o idee iniţial frumoasă și nobilă poate degenera într-o dictatură totalitară. Am putea anticipa din timp care sunt antecedentele care duc la construirea unui astfel de sistem? Putem observa aceste semne care preced revoluţii în modul de acţiune al organizațiilor secrete, al şedinţelor, marşurilor cântate în secret sau în trăsăturile unor personaje?
🎶 Concert cu INIMI #5 (cu bilet) de la ora 20:00 la Stația Teatru/Muzical. O seară vulnerabilă și transparentă, așa cum suntem cu toții când lăsăm măștile deoparte. Vei intra într-un spațiu cozy și natural, unde vei putea să te relaxezi, să savurezi un pahar de prosecco și să descoperi magia din noi toți.
Sâmbătă, 30 noiembrie
🎶 EYOLF DALE TRIO (cu bilet) de la ora 19:00 la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”. Eyolf Dale și-a lansat propriile albume muzică încă din 2009 și a făcut turnee în toată lumea atât în nume propriu, cât și în cadrul unor grupuri consacrate, precum cel al lui Daniel Heskerdal (prezent alături de el pe scenă la Gârâna Jazz 2023). A înregistrat aproape 50 de albume, dintre care 10 ca artist solo. A fost nominalizat de 2 ori la Grammy-ul norvegian (Spellemannprisen), în 2013 și 2016.
🎶 Vizi - live looping concert (cu contribuție) de la ora 20:00 la Insomnia. Muzica lui Vizi îmbină pop-ul acustic cu poveștile vii, atingând coarda sensibilă a ascultătorilor la un nivel profund emoțional. La fel ca fotografiile Polaroid, surprinde momente brute și atemporale din viața sa, transformându-le în cântece care rezonează cu autenticitate și profunzime emoțională. Gen muzical: live looping, guitar pop, acoustic pop, singer-songwriter.
🎶 Cargo (cu bilet) de la ora 20:00 la FORM Space.
Duminică, 1 decembrie
🎥 Crăciunul magic al animalelor (cu bilet) de la ora 13:00 la Cinema ARTA. Într-o atmosferă festivă, cinci povești despre animale vii și inteligente se împletesc pentru a ne oferi o perspectivă diferită asupra Crăciunului. Aventurile poetice și pline de umor sunt regizate de șase femei promițătoare din întreaga lume.
🎥 Emilia Perez (cu bilet) de la ora 17:30 la Cinema Victoria. Rita lucrează într-o mare firmă de avocatură pentru care onorariile grase sunt infinit mai importante decât ideea de justiţie. Supracalificată şi neapreciată, ea va face o schimbare radicala când liderul unui cartel mexican o angajează să-l ajute să se retragă din afaceri şi să-si îndeplinească un vis șocant. Filmul spune povestea a patru femei fascinante și puternice, fiecare urmarindu-și propria fericire.
Știi de alte evenimente care au loc în săptămâna viitoare la Cluj? Scrie-mi în comentarii. Și mai am o întrebare: cum e, pentru tine, acest newsletter? Crezi că poate fi îmbunătățit? Dă-mi de veste.
🪄 În cea mai recentă ediție a Coolturalist am stat de vorbă cu George Roșu. Aruncă o privire aici și abonează-te dacă vrei să primești câte o ediție nouă o dată la două săptămâni.
Să ne citim cu bine! ✨