CooltCluj #21 – Evenimente culturale
Săptămâna 16-22 decembrie 2024 | Ghidul evenimentelor culturale din Cluj
Primiți cu noua ediție CooltCluj? În ultima săptămână, s-au alăturat acestui proiect în jur de 140 de oameni noi, curioși de artă și cultură – iar pentru asta am multă recunoștință. În perioada sărbătorilor, viața culturală a Clujului va încetini, evenimentele vor fi puține spre deloc, dar ne reîntâlnim în 24 decembrie cu o ediție specială, de final de an. Apoi, voi lua și eu o pauză și reluăm edițiile CooltCluj – așa cum le știi – în prima duminică din 2025, pe 5 ianuarie.
***
Până una alta, vreau să-ți mai povestesc ceva. Am fost zilele trecute la avanpremiera filmului Maria (Callas, cu Angelina Jolie). Mi-a răscolit sufletul. E încărcat de o frumusețe nepământească, dureroasă și tristă. M-a emoționat de-am plâns acolo, în sala de cinema, în timp ce Maria, suma tragediilor pe care le-a interpretat de-a lungul vieții, reflecta asupra propriei vieți.
E incredibil câtă durere și traumă pot ascunde oamenii ăștia cu adevărat mari. E un privilegiu că Maria a cântat pentru noi (din păcate, mai puțin pentru ea) și ne-a lăsat oferit așa capodopere. Mi-a plăcut interpretarea, se simte că Angelina a pus suflet în rolul ăsta. E un film profund, îl poți înțelege și aprecia și dacă nu știi prea multe despre operă sau despre Maria Callas.
***
M-am lungit puțin cu vorba, știu, te las acum în compania evenimentelor care urmează. Probabil pentru cei mai mulți dintre noi va fi o săptămână plină, dar e bine să ne facem timp și pentru suflet. Dacă apar și alte evenimente pe parcursul săptămânii, le voi include în articolul de pe site. Mai aruncă o privire și acolo din când în când.
Luni, 16 decembrie
🖼️ Revelații dintr-un tărâm apropiat || Expoziție de Maria Balea și George Crîngașu între orele 10 și 17 la La Cave, Institutul Francez (str. IIC Brătianu 22). Ne mișcăm adesea printre interpretări urbane ale naturii ce tind să reducă natura la un refugiu armonios, mediul domesticit, calm, din proximitatea habitatelor umane. Într-un text despre arhitectura peisagistică, Karrie Jacobs observa că proiectările mediului înconjurător (adesea cu materiale artificiale) sunt concepute nu doar pentru a reface zone metodic distruse de generațiile trecute dar mai ales pentru a tempera din efectele naturii ne-proiectate.
🗣️ The Self-Care Book Club, chapter 11: Finding your own voice (cu plată) de la ora 18:00 la MUZA/ Mandala Urban Zen Alignment. Ultima întâlnire din acest an, o întâlnire în care veți povesti despre vrute și nevrute, despre haosul din ultima perioadă (la nivel global), despre supărări, bucurii, recunoștință, lecții învățate, lecții pe care nu le-am fi vrut.
🎥 Marele final (cu bilet) de la ora 18:00 la Cinema ARTA. E oare posibil să faci un film despre tine însuți ignorând toate regulile dramaturgiei? Un film care nu se vrea a fi un „produs”, sau un „conținut”? Un film care să fie doar atmosferă pură? Ar putea fi cineva interesat de așa ceva?
🎷 Concert simfonic / dirijor - Grigore Ciobanu / solistă - Patricia Marchiș (intrare liberă) de la ora 19:00 la Academia de Muzică Gheorghe Dima. Programul începe cu Four pictures from New York pentru saxofon și orchestră, o lucrare compusă de italianul Roberto Molinelli (n. 1963), cunoscută pentru îmbinarea originală a elementelor din muzica clasică și jazz. Continuăm cu renumitele Dansuri ungare nr. 5 și 6 de Johannes Brahms, orchestrate de Albert Parlow și încheiem cu Pequena czarda, o lucrare de virtuozitate pentru saxofon și orchestră de Pedro Iturralde (1929-2020), compozitor și saxofonist de origine spaniolă.
🎭 Premieră Micul Prinț // Oana Pellea - Lari Giorgescu (cu bilet) de la ora 19:00 la Casa de Cultură a Studenților. Un spectacol care vorbește despre Iubire și Viața, despărțire și regăsire, responsabilitate și generozitate. Un spectacol plin de candoare și umor. „Toți oamenii mari au fost cândva copii...dar doar câțiva dintre ei își mai amintesc.”
Marți, 17 decembrie
🎞️ Workshop „Film și istorie. Studiu de caz: seria documentară «1989 - Decembrie Roșu»” de la ora 14:00 la Institutul de Istorie Națională, strada Napoca nr. 11.
🎥 Mi vagyunk Azahriah [premier előtti vetítés] / Azahriah – avanpremieră (cu bilet) de la ora 18:00 la Cinema ARTA. Azahriah a intrat în istoria muzicii pop atunci când a umplut cel mai mare stadion din Ungaria, Arena Puskás cu trei concerte consecutive în mai 2024. Dar acest film nu este un film de concert. Nu este un documentar muzical. Nu este nici un portret tradițional. Azahriah este povestea unei călătorii reale și imaginare inspirate de viața și hiturile lui Azahriah.
🎭 O noapte furtunoasă (cu bilet) de la ora 19:00 la Teatrul Național Cluj. „Cum să nu recunoaștem și astăzi ciocnirile flagrante dintre esență și aparență, pretențiile fără fundament, discursurile politice golite de orice substanță, iubirile mofturoase și trădările multiplelor triunghiuri conjugale din așa-zisa „lume bună”, pentru care să fii la modă - în gândire și comportament - e literă de lege? „Castigat ridendo mores”, spuneau latinii, și mai mult ca sigur, Caragiale reușește și acum să-l coboare pe Sfântul Nicolae din cui pentru a-i biciui tocmai pe cei care îl foloseau și îl folosesc pe nedrept în societatea românească.” Ștefana Pop-Curșeu
🎥 Contele de Monte Cristo – Avanpremieră (cu bilet) de la ora 19:00 la Cinema Victoria. Edmond Dantes devine ținta unui complot sinistru și este arestat în ziua nunții sale pentru o crimă pe care nu a comis-o. După 14 ani petrecuți în închisoarea de pe insula Château d'If, reușește o evadare îndrăzneață. Acum mai bogat decât visase vreodată, Dantes își asumă identitatea de conte de Monte-Cristo și se răzbună pe cei care l-au trădat.
🎥 MerryClassics (cu bilet) de la ora 20:00 la Cinema ARTA. Proiecție „Ne vedem în St. Louis”: Înstărita familie Smith are patru fiice adorabile, printre care Esther și micuța Tootie. Esther, la cei șaptesprezece ani ai ei, s-a îndrăgostit de un vecin de abia mutat în cartier, John. Problema apare în momentul în care Domnul Smith primește o super propunere de slujbă în New York, ceea ce înseamnă că fetele împreună cu familia vor trebui să părăsească St. Louis. Filmul este un clasic american al genului muzical, cu Judy Garland în rolul principal și în regia renumitului Vincente Minnelli.
🎭 Oh, John - magyar nyelvű előadás (cu bilet) de la ora 20:00 la Stația Teatru/Muzical. John, Ion, Janos – trei nume, un singur tip. Cine este el cu adevărat? Ce decizii i-au ghidat viața și ce relații l-au format? În one-man show-ul lui Rácz Endre, viața, moartea și traumele generaționale se ciocnesc. Răspunsurile? Le căutăm împreună – cu umor și o bună doză de autoironie!
😊 Comedy Show „Joac-o p-asta” (cu bilet) de la ora 20:00 la Atelier Cafe. Un joc de improvizație în care concurenții primesc sugestii (prompt-uri) și trebuie să le joace. Singuri, în perechi, dar și toți 3 împreună, mergi să vezi ce le poate mintea! Vor fi filmate două episoade. Primul îi va include pe Tibi Codorean, Dragoș Stan și Cristi Giurgiu, iar al doilea pe Paul Socol, Traian Dobra și Cristi Ciui.
😊 Stand-up Comedy Open Mic (pe bază de rezervare) de la ora 20:00 la Flying Circus.
Miercuri, 18 decembrie
📖 Lansare de carte - Ingvild H. Rishøi, Stargate. O poveste de Crăciun (eveniment gratuit) de la ora 17:00 la Bookstory. Despre carte: „O poveste foarte frumoasă, transmisă prin limbajul deosebit al scriitoarei Ingvild H. Rishøi. E o carte care ne vorbește despre generozitatea și compasiunea pe care le putem arăta celor din jur. Despre curajul pe care mulți copii trebuie să-l dovedească zi de zi. Despre lucrurile pe care suntem dispuși să le vedem și despre cele în fața cărora preferăm să închidem ochii. Și, nu în ultimul rând, ne îndeamnă călduros să ne apărăm imaginația și să visăm pășind într-un tărâm în care viața poate fi frumoasă.” – Tove Nilsen
📖 Lansare și sesiune de autografe: „Călătorie în miezul vieții” de Ruxandra Hurezean de la ora 18:00 la Librăria Humanitas Cluj. „Ne restituie povestea unor personaje pentru care noi, ocupați cu prezentul din viața noastră, nu avem ochi și urechi. Cu parfumul lor vechi, de hrisov, aceste reportaje dăinuie în timp pentru că autoarea le împrumută o parte din sufletul ei. Personajele Ruxandrei trăiesc dincolo de epoca lor. Aceasta este marea artă a reportajului, de a ține vii crâmpeie de viață autentică și după ce ele se sting.“ — Dan Tăpălagă
👦🏻 Tarkabarka állatkert (cu bilet) de la ora 18:00 la ZIZ – Art and Social Area. Cum sună cântecul berzei? Cât de puternic pășește un elefant? Cât de lung poate crește un șarpe uriaș? Cât de tare răcnește un leu? Ce altceva vă mai vine în minte? Ce alt animal să mai vizităm? Tinerii actori de la Váróterem Projekt îi invită pe copiii spectatori, mereu deschiși la joacă, într-o plimbare captivantă la grădina zoologică. Prin modelarea continuă a unor forme colorate și moi, dau viață diferitelor figuri de animale, cu implicarea activă a publicului.
🎭 Nunta Aurorei – Premieră (cu bilet) de la ora 19:00 la Centrul de Creație Maidan. În ziua de azi, oamenii nu se mai grăbesc să-și lege destinele oficial. Căsătoriile sunt tot mai rare, iar când se întâmplă totuși, ele trebuie să uimească, sunt niște show-uri de divertisment profund regizate. Dar în spatele glamourului și a revărsării de surprize, stau eforturi de supraomenești, iar sacrificați sunt, de cele mai multe ori, chiar actorii principali ai nunții, mirii. Nunta Aurorei, un spectacol viu, cu muzica live, urmărește trecerea de la extaz la agonie a doi oameni, Aurora și Felix care fac față unor încercări teribile chiar în ziua care ar trebui să fie cea mai fericită din viața lor.
🎭 Partea 1. Iubirea (cu bilet) de la ora 19:00 la REACTOR de creație și experiment. Spectacolul abordează tema iubirii în formele ei diverse, urmărind contextele în care învățăm să iubim sau să vorbim despre iubire. Ce bagaje emoționale moștenim? Cum facem față pierderilor? E iubirea un sentiment sau o acțiune „Partea 1. Iubirea” e un colaj de momente care trece de la clișeu la autoironie, de la povești personale la autoficțiune și planuri imaginare. O încăpățânare de a ajunge la iubire, în timp ce în lume se întâmplă exact opusul.
🎭 Pornocrație (cu bilet) de la ora 19:00 la Teatrul Maghiar de Stat. „Ce este pornocrația?” - întreabă obsesiv personajele din piesă. „Ce îi face să fie pornocrați?” - întreabă chiar și nebunul evadat. Și răspund, iar și iar: revoluționari, soldați, „pornocrați” căzuți și convertiți, cei care sunt complet și cei mai puțin nevinovați, lingușitori, preoți, filosofi pe cale de a fi executați - dar răspunsurile lor, oricât de furibund definite, par să caute un anume răspuns. Asemenea unei victime care abia își revine, care își cercetează propriile răni, încercând astfel să reconstituie agresiunea la care a fost supusă.
🎭 Mașiniștii (cu bilet) de la ora 19:00 la Teatrul Național Cluj. Comedia Mașiniștii, montată de Dragoș Pop în premieră națională, spune povestea unor profesioniști ai scenei, pe care însă publicul nu i-a zărit niciodată. Doi mașiniști (Sorin Misirianțu și Ovidiu Crișan), prinși în rutina precipitată de dinaintea unui spectacol, încep să se joace de-a teatrul, ajungând, pe scena fără public, să chiar facă teatru și, până la urmă, să își reevalueze în mod autentic existența, limitările și potențialul ratat. Și pentru ei, ca pentru toată lumea, arta intermediază acest proces necesar de autocunoaștere. Producția invită la o meditație pe tema raportului dintre teatru și realitate, într-un mod antrenant și plin de umor.
🎥 Maria – avanpremieră (cu bilet) de la ora 19:30 la Cinema Victoria. Angelina Jolie intră în rolul Mariei Callas, una dintre cele mai emblematice interprete de opera ale secolului al XX-lea. Filmul o urmărește pe soprană în ultima perioadă a vieții ei, în care se retrage la Paris, după o viață tumultoasă și plină de farmec. (cum ziceam la început, m-a uns pe suflet)
De când am început acest proiect iau în serios misiunea pe care mi-am însușit-o și caut să fac lucrurile măcar cu 1% mai bine cu fiecare ocazie. Ajută-mă, te rog, să înțeleg ce pot face (și) mai bine, completând formularul de mai jos. E o singură întrebare, alături de o casetă de răspuns unde poți să-mi scrii pe larg recomandările tale, durează un minut. În plus, e anonim, deci poți fi 100% sincer(ă).
Abia aștept să-ți aflu opinia. Îți mulțumesc! 🫶🏻
Joi, 19 decembrie
👧🏻 Spărgătorul de nuci – spectacol de teatru pentru copii (cu bilet) de la ora 11:00 la Casa de Cultură a Studenților. Spărgătorul de nuci e o poveste nemuritoare, ce îi va purta pe cei mici prin lumea magică și aproape uitată a istoriilor cu prinți și prințese, regi și animale vorbitoare. Spectacolul propune o combinație inedită de artă actoricească, elemente de păpușerie și momente muzicale ce va reuși cu sigranță să țină viu interesul celor mici, dar nu în ultimul rând să le explice importanța promisiunulor făcute și a prieteniei.
🧥 Târg de designeri – YDEAS – Young designers exhibition and shop – Ediție de Crăciun în intervalul orar 13-20, la Casa TIFF. YDEAS prezintă cele mai noi şi originale proiecte de artă vestimentară, bijuterii, accesorii sau decorațiuni ale unora dintre cei mai inventivi designeri clujeni și nu numai. Își propune să ofere vizitatorilor o alternativă neconvenţională de interacțiune cu moda, care să treacă dincolo de matematica creator-marfă–client.
🎶 Concert Ada Morar (cu bilet) de la ora 19:00 la REACTOR. „în primăvară lansez primul meu album: un buchet de piese cu bucăți din mine și viață mea. piesele le-am scris în timp ce apăream deja în fața oamenilor. pe multe dintre ele le-am finalizat chiar în timpul concertelor, uitându-mă în ochii și în sufletele celor care ascultau. vreau ca acest album să-și găsească bucățile lipsă exact așa cum a fost început: în fața voastră. vă invit să simțim împreună!” – Ada.
😊 Just Push Play (cu bilet) de la ora 19:00 la Teatrul Național Cluj. Totul se construiește pe loc, fără regizor, fără scenariu. Telecomanda e în mâna publicului. So… JUST PUSH PLAY! Improvizează: Dragoș Muscalu, Rob Pavicsits, Bogdan Bob Rădulescu, Matei Rotaru. La clape: Paul Tonca. (terapie curată)
🎭 ASS – one-man show (cu bilet) de la ora 19:00 la ZIZ – Art and Social Area. „ASS ar trebui să fie un spectacol despre colegialitate. ASS nu este un spectacol. Acid Spider Syndrome este o boală rară care mă împiedică să vorbesc coerent despre colegialitate. ASS este un one man show, un wannabe stand-up, o bârfă la masa unui bar, un text personal al unei persoane cu boala ASS. Dedic ASS tuturor prietenilor mei.” – Csepei Zsolt.
🎶 MA RA MU – Concert de colinde (cu bilet) de la ora 19:00 la Bruto. În 2021, din dorința de a duce totul mai departe, s-a născut conceptul MA RA MU. Am lansat EP-ul "Bun gând" și am spus povestea fiecărui colind, printr-o succesiune de cinci videoclipuri. În 2022 s-a concretizat următorul volum al EP-ului, "Bun gând II", iar în anul 2023 am continuat cu lansarea colindului "Sus în vârfu` muntelui". „Ne-am dorit ca atmosfera sonoră a vocilor noastre, completată de cea vizuală să împletească cele 2 lumi: cea contemporană și cea arhaică. Fiecare detaliu a fost ales pentru ca vechiul și noul să se îmbine într-un mod firesc și natural, iar fiecare alegere pe care am făcut-o a fost gândită în așa fel încât să existe unitate.” – MA RA MU (mi-au ținut companie în ultimele trei Crăciunuri)
🎭 Édes Anna (cu bilet) de la ora 20:00 la Teatrul Maghiar de Stat. „...nu există decât umanitatea și este o crimă mai mare decât omorul să fii inuman, să fii nepoliticos, să fii arogant, pentru care nici măcar un cuțit nu constituie o pedeapsă suficientă, în timp ce cea mai mare virtute este o gândire, o inimă pură, care merge la miezul problemei, pentru că nu există nimic mai important, nimic mai radical, pe care îl putem face aici, pe pământ” – scria Dezső Kosztolányi la trei ani după crearea romanului său Édes Anna, în 1929. Dar acum? În 2023? Ce înseamnă astăzi umanitatea și ce înseamnă inumanitatea?” – Ildikó Lőkös, dramaturgă.
😊 BAC-ul din Stand-up (cu bilet) de la ora 20:00 la Flying Circus. Ce o să fie mai exact? Participanții vor urca pe scenă și vor primi subiecte exact ca la proba orală la BAC, după care vor face pe loc un număr de stand-up pe acel subiect. La final, vine examinatorul și își dă cu părerea, iar tu vei avea ocazia să le dai note!
🌲 Cringe Varieté #2 (cu bilet) de la ora 20:00 la Stația Teatru/Muzical. Oricine spune că sărbătorile sunt doar magie și armonie, sigur n-a văzut ce înseamnă să uiți versurile la colind sau să răstorni bradul de Crăciun deja împodobit peste prăjiturile mamei. La Cringe Varieté – ediția de Crăciun, invităm artiști și amatori să împărtășească cele mai penibile, amuzante și ciudate momente de sărbători. Poate fi orice – colinde false, poezii care te fac să te rușinezi, momente penibile de la masa de Crăciun.
Vineri, 20 decembrie
🧥 Târg de designeri – YDEAS – Young designers exhibition and shop – Ediție de Crăciun în intervalul orar 13-20 la Casa TIFF. YDEAS își propune să ofere vizitatorilor o alternativă neconvenţională de interacțiune cu moda, care să treacă dincolo de matematica creator-marfă–client.
👧🏻 Micuțul ren Niko și sania lui Moș Crăciun (cu bilet) de la ora 16:00 și sâmbătă de la ora 13:00 la Cinema Victoria. Cel mai mare vis al micuțului ren Niko este să se alăture Forțelor Zburătoare ale Moșului și să devină un erou, la fel ca tatăl său. Însă Stella, un alt pui de ren super talentat, aduce provocări necunoscute pentru Niko și îi destramă visul. În aventurile sale, Niko va fi pus în fața unor decizii dificile care vor schimba Crăciunul pentru totdeauna.
🎭 DISNEILAND (cu bilet) de la ora 19:00 la Centrul de Creație Maidan. Pornind de la faptele din viața reală a unui deținut din România, regizorul spectacolului Disneylend, împreună cu actorii și dramaturgul, au creat o poveste pe care, urmărind-o, spectatorii vor parcurge un adevărat carusel de senzații și de emoții. Finalul surprinzător îi va lăsa cu întrebări fundamentale legate despre etichetele pe care le punem oamenilor, de distanțele care ne despart și de umanitatea care ne apropie.
🎭 Romeo și Julieta (cu bilet) de la ora 19:00 la Teatrul Maghiar de Stat. „Textul poate fi pus în scenă într-un mod fermecător sau aruncat în adâncuri, dar cel mai important lucru este găsirea unei perspective personale. Îi ascultam cu invidie pe creatorii de teatru care povesteau despre epoca aproape legendară în care forța unui spectacol era dată de lupta cot la cot împotriva unui lucru anume. Dacă vrem să facem acest lucru astăzi, avem toate uneltele necesare. Totuși, împotriva cui ar trebui să lupte Shakespeare în zilele noastre?” – Attila Vidnyánszky Jr.
🎭 Intervenții Pichard (cu bilet) de la ora 19:00 la Teatrul Național Cluj. Este o piesă de succes, o comedie cu note melancolice, o poveste reală sau închipuită, despre dorințe, conflicte, pierderi și noi renașteri. Este povestea a două femei singure care trăiesc noaptea dintre ani într-o continuă dedublare a ființei lor.
Sâmbătă, 21 decembrie
🧥 Târg de designeri – YDEAS – Young designers exhibition and shop – Ediție de Crăciun în intervalul 11-20, la Casa TIFF. YDEAS prezintă cele mai noi şi originale proiecte de artă vestimentară, bijuterii, accesorii sau decorațiuni ale unora dintre cei mai inventivi designeri clujeni și nu numai.
👦🏻 Spărgătorul de nuci – Spectacol de teatru pentru copii (cu bilet) de la ora 11:00 la Casa de Cultură a Studenților. Copiii pot dansa și cânta alături de actorii din spectacol, iar pentru că cei mici sunt parte a scenariului, li se pun adesea întrebări și li se cere implicarea în spectacol.
🎶 Concert de Crăciun (cu bilet) de la ora 20:00 la Stația Teatru/Muzical. Renata, Cristina, Paula, Dan, Ionuț, Tudor, Adonis, Endre și invitații lor promit un concert așa cum numai ei știu să facă – autentic și memorabil.
Duminică, 22 decembrie
🎥 Crăciunul magic al animalelor + atelier (cu bilet) de la ora 11:00 la Cinema ARTA. Participă cu întreaga familie la un atelier creativ alături de Selma Dragoș, regizoare de teatru, dramaturg și facilitatoare educațională. Selma își propune să îi încurajeze pe copii să exploreze poveștile filmului într-un mod emoțional, critic și creativ, creând un spațiu în care imaginația și ideile lor să prindă viață. Evenimentul este potrivit pentru întreaga familie, iar filmul poate reprezenta o experiență perfectă chiar și pentru cei mici (inclusiv preșcolari), fiind o introducere minunată în lumea cinematografiei.
🎭 Amphitryon (cu bilet) de la ora 19:00 la Teatrul Național Cluj. Seducția, adulterul și gelozia se succed într-o diversitate de ritmuri, iar patimile zeilor și slăbiciunile muritorilor sunt comentate cu un simț ludic ce progresează înspre ironie și solemnitate. Corul păstrează ceva din ambiguitatea motivației personajelor principale, realizând un balet impecabil între complicitate prietenească și ostilitate fățișă. Povestea este simplă: Jupiter (Ionuț Caras), zeul suprem, obișnuit să își satisfacă toanele erotice prin orice mijloace, ia înfățișarea lui Amphitryon (Matei Rotaru), pentru a o seduce pe frumoasa soție a acestuia, Alcmena (Sânziana Tarța). Din înfruntarea de orgolii care urmează, aceasta din urmă rămâne la mila instanțelor superioare, divine și omenești, care își dispută, de fapt, dreptul de proprietate asupra femeii. (spectacolul ăsta are ceva aparte, mi-a plăcut mult)
🎶 Concert'n 4 – Anca Hanu, Bobo Burlăcianu, Cristi Rigman și Ada Milea (cu bilet) de la ora 19:30 la Hardward Pub.
🎶 TARJA - Dark Christmas Tour (cu bilet) de la ora 20:00 la FORM Space. Tarja Turunen este una dintre vocile scenei metal care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Se numără printre cele mai cunoscute soprane ale lumii, statut pe care l-a câștigat atât după activitatea cu Nightwish, cât și datorită carierei sale solo. După aproape un deceniu alături de Nightiwsh, carismatica artistă a pornit un proiect solo care s-a bucurat de un succes la nivel internațional. A urcat pe scenele celor mai mari festivaluri din lume, iar în cei 15 ani de carieră solo a lansat 5 albume de studio, cel mai recent, „In the Raw” fiind lansat în 2019.
🎶 Crăciunul Ad Libitum (cu bilet) de la ora 20:30 la Cinema Teatru Florin Piersic. Ad Libitum Voices este singurul proiect din România care combină cu succes muzica pop și clasică, într-o manieră inedită și captivantă. Interpretările lor au devenit virale pe platformele digitale, iar acum ai șansa să-i vezi live.
Probabil n-a fost o treabă ușoară să alegi dintre atât de multe și diverse evenimente, scrie-mi în comentarii la care plănuiești să mergi.
🪄 În cea mai recentă ediție a am stat de vorbă cu Nidal. Aruncă o privire aici și abonează-te dacă vrei să primești câte o doză nouă de artă și cultură o dată la fiecare două săptămâni.
Ne recitim pe 24 decembrie! ❄️
am intrat aici ca să văd unde se ține evenimentul la care particip, deci pot să confirm că acest newsletter e foarte util